2018-03-09 10:48:16• hírek • Bede Emőke

Továbbra is zárva marad a batizi, a túrterebesi és a halmi állatvásár

Az Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Igazgatóság (DSVSA) továbbra is óvatosságra int a sertéseladás és –vásárlást illetően, ugyanis a megyében még mindig jelen van az afrikai sertéspestis néven ismert fertőzés.

A DSVSA közleménye szerint az afrikai sertéspestés Mikolában még mindig jelen van, épp emiatt a környék állatvásárai még mindig zárva tartják kapuikat. Tehát sem Batizon, sem Túrterebesen, sem Halmiban nem lehet sertésekkel kereskedni. Mi több, az érintett falvakban az állatok szállítása sem ajánlatos, ugyanis könnyen bírsággal térhetnek haza az állattartó gazdák.
 

Az igazgatóság arra is felhívja a figyelmet, hogy amennyiben valaki úgy gondolja, betegség fertőzte az állatait, mindenképp jelentse a helyi állatorvosnak.
 

Emellett arról is beszámolnak, hogy a tavaszi ünnepkör közeledtével jelentősen megugrik a húsfogyasztás, így az átlagosnál több ellenőrzést fognak tartani. A fokozott ellenőrzés érinti majd az állattenyésztőket, az állatvásárokat, a húsfeldolgozókat, a hentesüzleteket, stb. Ennek célja, hogy fertőzött hús ne kerülhessen a lakosok asztalára.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: